Referenties

Bij Mobycon helpen we organisaties met al hun mobiliteitsvraagstukken. Meedenken over de ruimtelijke inrichting van de binnenstad, onderzoek verrichten naar de parkeerdruk of adviseren over herinrichtingsplannen? Het kan allemaal. In ruim 30 jaar heeft Mobycon duizenden projecten uitgevoerd in binnen- en buitenland. Gebieden zijn hierdoor aantrekkelijker, bereikbaarder en leefbaarder geworden.

Ruimte & verkeer

Dagelijks zijn miljoenen Nederlanders onderweg. Ze willen zich snel en gemakkelijk verplaatsen, maar ergens ook aangenaam verblijven.

Gedrag & participatie
Slimme mobiliteit

Voor elke situatie adviseert Mobycon over passende mobiliteitsoplossingen. Op het platteland maken weinig aantrekkelijke buslijnen plaats voor nieuwe vormen van mobiliteit, zoals het delen van ritten, deelauto’s, nieuwe deelfietssystemen en e-bikes.

Onderzoek

Gebieden zijn continu in ontwikkeling. Om in te spelen op trends en veranderingen is goed en efficiënt onderzoek belangrijk. Dagelijks buigen de professionals van Mobycon zich over allerlei datasets, modellen, grafieken en analyses.

Opdrachtgevers

Mobycon werkt voor provincies, gemeenten, vervoersregio’s, Rijkswaterstaat, verkeersveiligheidsorganisaties, ministeries, de Europese Commissie, particuliere bedrijven, winkeliersverenigingen, Kamers van Koophandel, gehandicaptenorganisaties, onderwijsinstellingen en andere adviesbureaus. Deze brede scope stelt ons in staat om kennis te delen en te gebruiken op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Samenwerkingspartners

De projecten die we begeleiden vragen vaak de betrokkenheid van andere specialiteiten in de planningsfase. Wij werken al jarenlang succesvol samen met landschapsarchitecten, juristen en ingenieurs. Bovendien hebben we een Europees netwerk van ruim 100 organisaties in meer dan 20 landen. Deze organisaties variëren van onderzoeksinstellingen tot vrachtwagenfabrikanten, van ICT-leveranciers tot universiteiten, van goederenvervoer over de weg tot verladers. Onze uitstekende relatie met de Europese Commissie (DG MOVE, DG Informatiemaatschappij) blijkt regelmatig gunstig te zijn voor onze opdrachtgevers. Dit uitgebreide netwerk stelt ons in staat om de meest geschikte en complete oplossingen voor te stellen.