menu
menu

Cameraonderzoek en verkeerstellingen

Hoe zorg je ervoor dat iedere verkeersstroom wordt geteld tijdens een verkeersonderzoek? Dat kan door de slimme camera’s van Mobycon het werk te laten doen. Iedere voetganger, fietser, motorrijder of gemotoriseerd vervoer in welke vorm dan ook wordt geregistreerd. Op de seconde nauwkeurig wordt aangeven wanneer en hoe de spits verloopt voor alle soorten vervoer. Dit alles wordt geteld en verwerkt in een leesbaar en handelbaar rapport. Dus het meest optimale verkeersonderzoek! Dat is mogelijk met Mobycon.
Naast het geautomatiseerd in beeld brengen van verkeersstromen is het ook mogelijk om met de video-opnamen observatieonderzoeken uit te voeren. Hierbij worden de beelden visueel geanalyseerd en de gewenste observaties in beeld gebracht.
Op basis van de camerabeelden leveren we bij verkeerstellingen de intensiteiten op, waarbij onderscheid wordt gemaakt in verschillende modaliteiten. Naast de standaard categorieën van het gemotoriseerd verkeer is het tevens mogelijk om het aantal fietsers en voetgangers te tellen.
Ook behoort het tellen van andere classificaties zoals auto’s met caravans of tractoren tot de mogelijkheden. Het tellen aan de hand van camerabeelden biedt meerdere voordelen ten opzichte van andere telmethoden:

–  Hogere gegevensnauwkeurigheid
– Sneller inzetbaar en kosteneffectief
– Geen infrastructurele aanpassingen nodig
– Snellere oplevering van de gegevens
– Beeldmateriaal ook bruikbaar voor gedragsstudies
– De beelden zijn online beschikbaar
– De camera heeft een eigen stroomvoorziening, daardoor op elke locatie inzetbaar

Download de brochure

Referenties
Dienst: Cameraonderzoek en verkeerstellingen

Meer referenties arrow_forward

Blogs
Dienst: Cameraonderzoek en verkeerstellingen

Bekijk alle blog­berichten arrow_forward

Nieuws
Dienst: Cameraonderzoek en verkeerstellingen

Bekijk alle nieuwsberichten arrow_forward