menu
menu

project / techniek

Verkeerstelling met camera’s Zeelandbrug

Met behulp van ons nieuwe camerasysteem hebben wij voor provincie Zeeland inzichtelijk gemaakt hoeveel landbouwverkeer gebruik maakt van de Zeelandbrug.

Kostenefficiënt

De vijf kilometer lange Zeelandbrug is gebouwd tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Deze brug zorgt voor de verbinding tussen onder andere de plaatsen Vlissingen, Middelburg en Goes aan de zuidkant en Zierikzee en Rotterdam aan de noordkant. De Zeelandbrug is, buiten vaste tijden waarop konvooien over de brug worden georganiseerd en begeleid, verboden voor landbouwvoertuigen. De provincie wilde daarom inzicht hebben in de hoeveelheid landbouwverkeer op de brug.

Wij hebben dit achterhaald door twee weken lang, 24 uur per dag al het verkeer op de brug te registreren met ons camerasysteem. De videobeelden hebben we vervolgens volautomatisch laten analyseren waarbij de gewenste modaliteiten in beeld zijn gebracht. Dankzij deze methode leveren wij op een kostenefficiënte manier uitstekende resultaten.

Multi-inzetbaar

Onze camera’s zijn niet alleen te gebruiken bij gemotoriseerd wegverkeer. Zo hebben wij ook onderzoek gedaan naar voetgangers en fietsers op complexe kruispunten. Zorgvuldigheid staat hierbij altijd centraal, zowel voor de resultaten als voor het respecteren van de privacywetgeving.

Meer weten over de mogelijkheden van deze techniek? E-mail of bel dan met Erik Wahle, e.wahle@mobycon.nl of (06) 33 30 56 53.

Gerelateerd

project / techniek

Rik is projectleider bewonersaanpak voor de Verkeersonderneming

Foto: Wikipedia.org

Sinds de zomer van dit jaar is onze adviseur Rik van der Graaf actief bij De Verkeersonderneming als projectleider van de bewonersaanpak in Drechtsteden. Het gaat om een gebiedsgerichte aanpak die bestaat uit verschillende sporen: logistiek, werkgevers- en bewonersaanpak. De projectleider bewonersaanpak heeft de opdracht om een aanpak te ontwikkelen, te testen en uit te voeren om bewoners in het gebied zoveel mogelijk gebruik te laten maken van een alternatief voor de auto.

project / techniek

Reconstructie centrum Berkel

Bij een reconstructie van bijvoorbeeld een centrum moet ook rekening worden gehouden met het nemen van verkeersbesluiten. Voor gemeente Lansingerland verzorgen wij dit gehele proces bij de reconstructie van het centrum van de kern Berkel.