menu
menu

techniek

Camera’s tellen verkeer in Den Haag

Met de inzet van onze camera’s hebben we voor gemeente Den Haag inzichtelijk gemaakt wat de fiets- en voetgangersstromen zijn in de omgeving Laan van NOI.

Voor de omgeving van het station Laan van NOI in Den Haag zijn er plannen in ontwikkeling die de entree van de stad op deze locatie aantrekkelijker moeten maken. De openbare ruimte moet daarvoor worden aangepast en één van de aspecten dat hierbij speelt is het vraagstuk hoe om te gaan met het stallen van fietsen. Op dit moment gebeurt dat in de openbare ruimte en is de wens van gemeente Den Haag om hiervoor een goede oplossing te vinden.

voetgangersstromen zebrapadReden voor Mobycon om te onderzoeken waar de fietsers richting station Laan van NOI vandaan komen. Daarvoor hebben we de verkeersstromen van de fietsers en de voetgangers op twee cruciale punten in de omgeving met cameraobservatie geïnventariseerd. Hierdoor konden we bepalen of er een duidelijk verschil bestaat tussen de voetgangers en fietsers die via de Laan van NOI of Wilhelmina van Pruisenweg naar het station komen.  Aan de hand van deze informatie is het voor gemeente Den Haag mogelijk om goede keuzes te maken in de verdere uitwerking van het ontwerp.

Meer weten over alle mogelijkheden van deze techniek? E-mail of bel met Erik Wahlee.wahle@mobycon.nl of (06) 33 30 56 53.

Gerelateerd