fiets / fietseducatie / kinderen / mobiliteit / mobiliteitsgeluk / sociaal / toekomstgericht / vervoersarmoede

Staatssecretaris ondertekende City Deal Fietsen

Afgelopen periode was een interessant moment voor de fietssector in Nederland; de City Deal Fietsen werd ondertekend door Staatssecretaris Vivianne Heijnen. Deze City Deal zet een gedurfde stap vooruit in de missie om zoveel mogelijk mensen, inclusief kinderen, aan het fietsen te krijgen. Zelfs voor die personen die momenteel geen toegang hebben tot een fiets.

Veilige fiets en kunnen fietsen

De City Deal heeft 2 belangrijke doelen: Het bezitten van een veilige fiets en de vaardigheid om te kunnen fietsen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend voor velen van ons, maar er zijn nog steeds mensen die deze mogelijkheid niet hebben. Deze overeenkomst legt de nadruk op inclusiviteit, waarbij iedereen, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie, kan profiteren van de vrijheid en gezondheidsvoordelen die fietsen met zich meebrengt.

Werk achter de schermen

Bij Mobycon besteden we altijd al aandacht aan het belang van het hebben van een fiets en het kunnen fietsen. We zijn dan ook trots dat we hebben bijgedragen aan het voorbereidende werk voor de City Deal Fietsen.

Waarom is dit een cruciale stap voor onze samenleving?

Vorig jaar hebben we in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek uitgevoerd naar de toegang tot het fietsnetwerk in Nederland. We stelden vragen als:

  1. Wie fietst er wel en wie niet?
  2. Wie kan niet fietsen omdat ze geen fiets hebben?
  3. Wat is het fietsgebruik en fietsbezit onder kinderen?
  4. Wat zijn de gevolgen van het niet kunnen fietsen voor kinderen en hun ouders?

De antwoorden op deze vragen hebben ons bewust gemaakt van de uitdagingen waarmee veel Nederlanders dagelijks worden geconfronteerd. Het is schrijnend om te zien dat sommige mensen de voordelen van fietsen niet kunnen ervaren, simpelweg omdat ze geen fiets hebben.

City Deal zorgt voor verandering

Wat deze City Deal interessant maakt, is dat er nu middelen beschikbaar zijn om nieuwe projecten te starten en bestaande projecten te laten groeien. Dit betekent dat daadwerkelijk het leven van mensen kan veranderen door ze te voorzien van de middelen en mogelijkheden om te fietsen.

Samen maken we Nederland nog fietsvriendelijker!

Wij zijn enthousiast en willen onze ervaring, kennis en energie inzetten om bij deze verandering te helpen. Geïnteresseerd in een samenwerking of wil je eens brainstormen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Laten we samen de weg vrijmaken voor een gezonder, groener en meer inclusief Nederland waar iedereen kan genieten van de vrijheid van fietsen!

Klik hier voor het officiële persbericht City Deal Fietsen.

Gerelateerd

fiets / fietseducatie / kinderen / mobiliteit / mobiliteitsgeluk / sociaal / toekomstgericht / vervoersarmoede

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

fiets / fietseducatie / kinderen / mobiliteit / mobiliteitsgeluk / sociaal / toekomstgericht / vervoersarmoede

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’.