menu
menu

Fietscultuur

Nominatie Tour de Force Innovatieprijs

Dit voorjaar ontwikkelden we het concept Light Up Your Mood (LUYM) in samenwerking met studenten van Fontys International Lifestyle Studies: Lorette Bessem, Sanne Visser, Marije Bormans, Janne Veenstra & Evy van den Hout. Het stimuleert internationale en Nederlandse studenten om leuk, veilig en vaker te fietsen.

Met een lampje wordt een deel van de fiets belicht met een kleur. Deze kleur communiceert een boodschap aan de omgeving, afhankelijk van de ‘mood’ van de student. Bijvoorbeeld ‘Ik sta open voor een praatje’ of ‘Ik heb nog niet zoveel ervaring op de fiets’. Deze stemming lokt gedrag van andere fietsers uit. Zo geven we aandacht aan buitenlandse studenten die nog wat minder behendig zijn op de fiets. Momenteel studeert er een recordaantal van 112.000 buitenlandse studenten in Nederland.

We werden zo enthousiast over de samenwerking met de studenten en het resultaat, dat we besloten het in te dienen voor de Tour de Force Innovatieprijs. Het leuke nieuws is dat we zijn genomineerd voor deze prijs in de categorie ‘Nederland toonaangevend Fietsland’. In de toekomst willen wij bereiken dat elke buitenlandse student die naar Nederland komt dit duurzame lampje bezit, zodat er meer veiligheid in het verkeer ontstaat en er meer interactie plaatsvindt tussen studenten onderling. De studenten nemen de positieve fietservaring mee naar huis, waarmee we laten zien dat we een toonaangevend fietsland zijn.

Stem op Light Up Your Mood, zodat wij kans maken op de Innovatieprijs en onze eerste pilots met dit concept kunnen gaan uitvoeren.
1. Ga naar de site waar t/m 15 september gestemd kan worden: tourdeforce2020.nl
2. Klik rechts voor het bolletje: Light Up Your Mood
3. Kies ‘Stem nu!’
4. Dank je wel voor je stem!

Meer informatie over Light Up Your Mood vind je in de folder: KLIK HIER VOOR HET PDF

Tijdens het Nationaal Fietscongres wordt de Tour de Force Innovatieprijs uitgereikt aan degene(n) met het meest innovatieve en uitvoerbare idee rondom het thema fiets. Van de 60 ingediende ideeën, heeft de vakjury 6 ideeën genomineerd, passend bij doelen uit de Agenda Fiets 2017- 2020 van Tour de Force. De hoofdjury onder leiding van Henk Brink – gedeputeerde van provincie Drenthe en lid van de Tourleiding – beoordeelt de 6 nominaties door toekenning van punten. Daarnaast telt jouw stem ook mee!

De genomineerde met de meeste punten (50/50 jury/publiek) is de winnaar en ontvangt op donderdag 21 september tijdens het Nationaal Fietscongres de Tour de Force Innovatieprijs.

Wij zijn daarom blij met elke stem!

Gerelateerd