menu
menu

fiets / fietscultuur / fietseducatie / fietsstimulering / fietsvriendelijk

Mama Agatha schittert bij 1e Bicycle Festival in Amsterdam

Op zaterdag 22 juni vond het eerste Bicycle Festival in Bijlmer/Southeast plaats. Georganiseerd door Mama Agatha en haar team.

Tien jaar geleden klopte Mama Agatha bij Mobycon aan met het plan om fietslessen te gaan geven in Amsterdam Zuidoost. Wij hebben haar toen ondersteund met het opzetten van de fietslessen en wij hebben de train-de-trainer verzorgd. Afgelopen jaren leveren wij, via dit praktisch initiatief, een bijdrage aan het verminderen van vervoersarmoede op lokaal niveau.

Rob van der Bijl heeft haar, mede namens de DCE, met een mooie speech bedankt voor haar inzet van de afgelopen 10 jaar en mocht ze hiervoor een certificaat ontvangen.

Gedurende het Bicycle Festival is de eerder gemaakte documentaire over Mama Agatha getoond, die voor belangstellende via deze link kan worden gezien.

 

Gerelateerd

fiets / fietscultuur / fietseducatie / fietsstimulering / fietsvriendelijk

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.

fiets / fietscultuur / fietseducatie / fietsstimulering / fietsvriendelijk

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.