menu
menu

fietscultuur

Bike for Europe MeetUp

Op zondag 2 september organiseren we in samenwerking met Heel Gelderland Fietst de Bike for Europe MeetUp in Fietslab Gelderland. Het is onderdeel van de campagne Now We Bike #BikeForEurope.

Bike for Europe is een grensoverschrijdende fietstour die er op gericht is aandacht te vragen voor vluchtelingen en het aanmoedigen van gemeenschappen actie te ondernemen en verbindingen aan te gaan tussen vluchtelingen, burgers, sport clubs en organisaties. Twee teams zullen dwars door Europa fietsen, één team vanuit Nederland en één team vanuit Griekenland. De tour eindigt op 23 september in Wenen en vormt het startschot voor de Europese Sport Week 2018.

Op zondag 2 september maakt het peloton een pitstop in Fietslab Gelderland en daar maken wij een bijzonder moment van. Vol trots presenteren wij de (korte) documentaire Mama Agatha, over de bevlogen Ghanese Agatha Frimpong die fietslessen geeft aan migranten maar hen meer dan simpelweg fietsen leert, namelijk ook zelfvertrouwen. De cursisten worden aangemoedigd een eigen weg te vinden in de maatschappij. Agatha Frimpong zal zelf aanwezig zijn bij de vertoning en na afloop een aantal vragen beantwoorden.

Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met onze adviseur Angela van der Kloof en de website Now We Bike heeft ook aanvullende informatie.

Gerelateerd