techniek

Nieuw bij Mobycon: verkeerstellingen met camera’s

Sinds kort beschikt Mobycon over een aantal camera’s waarmee verkeerstellingen uitgevoerd kunnen worden. Dit is niet alleen interessant voor gemotoriseerd verkeer maar ook voor fiets- en voetgangerstellingen.

Met dit systeem zijn we in staat om door video-opnamen alle verkeersstromen geautomatiseerd in beeld te brengen. Zo kan een onderscheid in verschillende klassen worden gemaakt, zoals vrachtverkeer, personenauto’s, motoren, bussen, fietsers en voetgangers.

Voor opnamen van kruispunten of rotondes worden complete verkeersstromen en bewegingen in beeld gebracht. Het ook mogelijk om doorsnedetellingen uit te voeren met elke gewenste classificatie. De resultaten van het onderzoek worden online opgeleverd, waarbij de gegevens interactief zijn op te vragen.

Primeur voor gemeente Waddinxveen waar we onze camera’s voor het eerst mogen inzetten. Mobycon voert momenteel op meerdere locaties een voetgangerstelling uit, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel voetgangers op verschillende kruispunten oversteken. Aan de hand van deze cijfers wordt vervolgens bepaald welke maatregelen voor de verschillende kruispunten worden genomen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze techniek? Neem daarvoor contact op met Erik Wahle, e.wahle@mobycon.nl of (06) 33 30 56 53.

Gerelateerd