menu
menu

Bijeenkomst / Fietscultuur / Workshop

Mobycon actief bij eerste Fietslab Zwolle

Op 28 oktober 2017 vond het eerste Zwolse Fietslab plaats. Mobycon was actief betrokken in dit lab.

Otto Cazemier verzorgde het dagvoorzitterschap en Babet Hendriks begeleidde een van de parallelsessies. In onze sessie gingen we in op fietsstimulering vanuit de overheid. In kort bestek behandelden we het ‘gedragshuis’ en vervolgens gingen de deelnemers onder begeleiding van Babet  aan de slag om een campagne te ontwikkelen. Werven, op gang brengen en volhouden van de vier pijlers ‘gemakkelijk’, ‘aantrekkelijk’, ‘sociale invloed’ en ‘timing’ bleek voor de groep goed te werken. Er ontstond een mooie campagne gericht op ouderen in gebieden waar de (stads-)bus verdwijnt.

Meer over het fietslab lees je in dit het artikel van Verkeerskunde.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor fietsstimulering, neem dan contact op met Martijn van de Leur of Babet Hendriks.

Gerelateerd

Bijeenkomst / Fietscultuur / Workshop

Succes trainees Mobycon People

Met het team van Mobycon People zijn we onlangs de uitdaging aangegaan om verkeerskundige starters op de arbeidsmarkt een kans te bieden om onder professionele begeleiding hun eerste werkervaring op te doen. Inmiddels zijn we ruim anderhalve maand onderweg en is het al een succes! Vijf trainees zijn gestart bij vijf opdrachtgevers. Deze trainees zijn allemaal afgelopen zomer afgestudeerd van de opleiding Hbo Mobiliteit.