congres / Europese subsidieprogramma's / fiets / ITS / klimaat / mobiliteit / slim reizen

Bicylce & ITS (BITS) afsluitend congres 

Na vier jaar wordt op woensdag 16 november het eerste fiets-specifieke ITS-project afgesloten in het stadhuis in Zwolle.

Een modal shift naar groen vervoer is dringend nodig omdat congestie, vervuiling, een groeiende bevolking en gezondheidsproblemen de leefbaarheid van stedelijke gebieden bedreigen. Fietsen heeft bewezen een belangrijke oplossing te zijn voor deze uitdagingen. Intelligente Transport Systemen kunnen ertoe bijdragen dat meer mensen voor korte verplaatsingen de fiets nemen.

Het congres brengt belanghebbenden uit de fiets- en ITS-gemeenschap samen en zal de deelnemers informeren over de doelstellingen van het project en succesvolle ITS-toepassingen voor de fiets(er) in de hele Noordzee-regio. Ook wordt gekeken naar de ‘lessons learned’ en wordt vooruitgekeken naar een nieuw ITS en fiets project.

Programma

In de ochtend zijn er twee plenaire sessies waar diverse beleidsmakers hun visie zullen geven over hoe ITS en fietsen een krachtige impact kunnen hebben op de veiligheid, het comfort en het vertrouwen van fietsers. Sprekers zijn onder meer vertegenwoordigers van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Interreg North Sea Region en Europese Commissie.

In de middag kunnen de deelnemers deelnemen aan break-out sessies: Spoor A gaat in op de implementaties, richtlijnen en best practices voor het aanbesteden van fiets-ITS projecten, terwijl Spoor B speciale sessies biedt over Fiets-innovaties in Zwolle en provincie Overijssel. Voorafgaand aan het congres wordt op 15 november een fietstocht en een netwerkdiner georganiseerd. Zie hier het gedetailleerde programma: https://northsearegion.eu/bits/events/bits-final-conference/

Expositie

Er zal ook een kleine expositie zijn waar bedrijven hun ITS- en fietstechnologieën zullen presenteren. Bedrijven die hier gebruik van willen maken kunnen contact opnemen met Sam Pierce van Cycling Industries Europe (s.pierce@cyclingindustries.com).

Aanmelding en kosten

Deelname aan het congres, de fietstour en het netwerkdiner is gratis. De voertaal van het congres is Engels. Inschrijven kan via de volgende link:  https://www.eventbrite.co.uk/e/bits-final-conference-tickets-408710061797. Uiterste deadline: 4 november 2022.

Gerelateerd

congres / Europese subsidieprogramma's / fiets / ITS / klimaat / mobiliteit / slim reizen

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

congres / Europese subsidieprogramma's / fiets / ITS / klimaat / mobiliteit / slim reizen

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

congres / Europese subsidieprogramma's / fiets / ITS / klimaat / mobiliteit / slim reizen

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.