MicroTraffic© op de lijst bij Kennisnetwerk SPV voor risicogestuurd beleid

Welke factoren vormen een risico voor de verkeersveiligheid in jouw regio, provincie of gemeente? Die vraag beantwoordt Kennisnetwerk SPV met behulp van risico-indicatoren of ‘Safety Performance Indicators’ (SPI’s). Om risico-indicatoren te meten, zijn verschillende instrumenten ontwikkeld. Het Kennisnetwerk SPV heeft een overzicht gemaakt van deze meetinstrumenten.

Risico-indicatoren
Binnen het Kennisnetwerk wordt gefocust op risico-indicatoren die relevant zijn voor verkeersveiligheidsbeleid. De meetinstrumenten zijn geïnventariseerd voor verschillende risico-indicatoren: veilige wegen (weg- en fietsinfrastructuur), veilige snelheden, veilige voertuigen, veilige verkeersdeelnemers, hoogwaardige traumazorg en overige meetinstrumenten. Wij zijn blij jullie te melden dat onze nieuwe tool MicroTraffic recent is toegevoegd aan deze meetinstrumenten. Daarmee is MicroTraffic een van de manieren om risico-indicatoren inzichtelijk te maken!

Toegepast in de praktijk
Voor een aantal van deze risico-indicatoren zijn meetinstrumenten beschikbaar die recent zijn toegepast in de praktijk. Per risico-indicator geeft het Kennisnetwerk een korte beschrijving van de beschikbare meetinstrumenten, welke data nodig zijn om te kunnen meten, waar ze zijn toegepast en waar je terecht kunt voor meer informatie. De ontwerpers en gebruikers van de meetinstrumenten geven daarbij telkens aan waar het instrument wel en niet geschikt voor is. Zo ook voor MicroTraffic.

Hoe werkt MicroTraffic?
We hebben de informatie over ons product beschikbaar gemaakt voor iedereen en het in een video uitgelegd. Klik op deze YouTube-link en ontdek hoe Mobycon met MicroTraffic te werk gaat.

Nieuwsgierig wat wij voor jouw kunnen betekenen?
Neem voor een vrijblijvend virtueel kopje koffie, een vraag, een verzoek of een uitdaging contact op met Rik van der Graaf (06) 33 30 56 55 of Erik Wahle (06) 33 30 56 53.

Gerelateerd

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.