Interview met nieuwe collega Bernhard Ensink

Sinds maandag 13 mei jl. is Bernhard Ensink als strategisch adviseur bij Mobycon gestart. Wat triggerde hem om bij ons in dienst te komen en wat zijn zijn ambities bij Mobycon? Dit en meer is te lezen in onderstaand interview:

Wat was voor jou de reden om bij Mobycon te solliciteren?

Tot voor kort was ik secretaris-generaal van de European Cyclists’ Federation (www.ecf.com) met standplaats (en dus 2de woning) in Brussel. Na meer dan 12 jaar bij de ECF besefte ik vorig jaar dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe job – het liefst één met een standplaats die vanuit Coevorden, waar ik met mijn vrouw Diane woon, goed te doen is. En natuurlijk bij een werkgever met een visie en missie die bij mij past. Ik ben blij en trots dat dat zo goed gelukt is.

Welke taken ga je als strategisch adviseur vervullen?

Ik ga Mobycon vooral helpen om een positie op de Duitse markt op te bouwen en die in Noordoost Nederland te versterken door gericht op die markten met mijn collega’s passende diensten bij de opdrachtgevers aan te bieden die onze expertise en ervaring, met name ook op fietsgebied, willen benutten.

Wat zijn jouw ambities bij Mobycon?

Ik heb twee ambities: Ik zie voor me dat ik over 5 jaar een mooie tour door Duitsland en Noordoost Nederland maak langs plaatsen waar ‘op de grond’ mooie veranderingen te zien zijn, waar men ook blij mee is en waarvan men zegt dat die mede dankzij Mobycon hebben plaats gevonden. In combinatie met mijn 2de ambitie: als ik straks terugkijk op mijn Mobycon-periode, dat ik een nog sterker en nog bekender Mobycon zie – waarbij collega’s dan zeggen dat ik daar ook aan heb bijgedragen.

Wat gaat Mobycon jou brengen?

Interessant, betekenisvol werk – werken in een groeiende professionele organisatie met een goede cultuur – de kans om weer in en vanuit mijn geliefde grensoverschrijdende Nederlands-Duitse regio te werken. Kort gezegd: Mooi wark (dat is Drents…).

Je bent gestart met congresbezoeken in Duitsland, is daar bewust voor gekozen? En waar komen we je binnenkort nog tegen?

Ja, ik ben al half mei gestart om mijn bestaande netwerk in Duitsland op het Duitse nationale fietscongres en mijn internationale contacten op het International Transport Forum in het Duitse Leipzig over mijn overstap naar Mobycon te informeren. In juni ga ik in Nederland naar het Cargo-Bike-Congress dat deze keer in Groningen plaatsvindt, vervolgens naar het Nationaal Fietscongres in Houten en dan door naar Ierland voor Velo-city 2019, dat door ‘mijn’ ECF met de stad Dublin wordt georganiseerd.

Welke ervaring neem je mee?

Een paar gegevens heel in het kort: geboren 1956, getogen in Duitsland (vlak over de grens bij Coevorden) – sinds 1975 in NL, woon sinds 1983 in Coevorden, getrouwd, 2 kinderen. Loopbaan: docent Duits en godsdienst – docent en onderzoeker aan de Theologische Universiteit Kampen – wethouder gemeente Coevorden – interim-directeur Milieufederatie Groningen – directeur Fietsersbond (Utrecht), secretaris-generaal ECF (Brussel).

Wat doe je het liefste in je eigen tijd?

Ik ben zeer geïnteresseerd in politiek en ethiek, maatschappelijke ontwikkelingen en de filosofische discussies daaromheen. Ik lees graag kranten en weekbladen op een terras of in een café, wandel en loop veel, ga graag gezellig uit eten met mijn gezin en kan erg genieten van meerdaagse ontspannen (!) fietstochten met een groep vrienden.

Kijk hier voor het profiel van Bernard.

Gerelateerd

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.