menu
menu

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Fietsers en voetgangers verdienen gelijke rechten

Brett Petzer maakt zich sterk voor de belangen van fietsers en voetgangers. Ook voor hen is infrastructuur (en ruimte) nodig. Precies de reden waarom hij zo goed bij Mobycon past.

Bijna vanzelfsprekend wordt er voor de automobilist van alles gefaciliteerd. De fietser en voetganger worden in dat plaatje vaak vergeten. En daar wringt nu precies de schoen. 

Brett Petzer is sinds april 2021 parttime werkzaam voor Mobycon en ondersteunt het internationale team. Hij promoveerde aan de TU Eindhoven, waarbij hij onderzocht hoe de Nederlandse fietscultuur is ontstaan en hoe dit kan worden ingezet in andere landen. Zijn volgende uitdaging is om steden in Frankrijk te helpen de fietscultuur te realiseren zoals we de afgelopen 50 jaar in Nederland hebben opgebouwd.

Lees meer over zijn onderzoek in dit artikel, zoals verschenen in Cursor.

Gerelateerd

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Stem jij op ons voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs?

Rik van der Graaf met de cameraman van Acquire Publishing tijdens de opnames van de videopitch voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP).

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.