fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Fietsers en voetgangers verdienen gelijke rechten

Brett Petzer maakt zich sterk voor de belangen van fietsers en voetgangers. Ook voor hen is infrastructuur (en ruimte) nodig. Precies de reden waarom hij zo goed bij Mobycon past.

Bijna vanzelfsprekend wordt er voor de automobilist van alles gefaciliteerd. De fietser en voetganger worden in dat plaatje vaak vergeten. En daar wringt nu precies de schoen. 

Brett Petzer is sinds april 2021 parttime werkzaam voor Mobycon en ondersteunt het internationale team. Hij promoveerde aan de TU Eindhoven, waarbij hij onderzocht hoe de Nederlandse fietscultuur is ontstaan en hoe dit kan worden ingezet in andere landen. Zijn volgende uitdaging is om steden in Frankrijk te helpen de fietscultuur te realiseren zoals we de afgelopen 50 jaar in Nederland hebben opgebouwd.

Lees meer over zijn onderzoek in dit artikel, zoals verschenen in Cursor.

Gerelateerd

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

fiets / stedelijke ruimte / voetgangers

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.