bijeenkomst

Clinic zelfrijdend vervoer tijdens STAD-event

Op de RDM Campus in Rotterdam vindt op dinsdag 27 maart het tweede openbare STAD-event plaats. Mobycon organiseert een clinic waarbij deelnemers een kijkje kunnen nemen in de toekomst van mobilititeit via ‘virtual reality’. Deze virtuele omgeving laat het gedrag zien van verkeersdeelnemers ten opzichte van zelfrijdende voertuigen in verschillende situaties.

‘The Spatial and Transport Impacts of Automated Driving’, oftewel STAD, is een gezamenlijk onderzoeksproject waarbij gekeken wordt naar de impact van zelfrijdende voertuigen en de gevolgen voor toekomstige bereikbaarheid, ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit. Het STAD-event is onderdeel van het SURF-programma (Sustainable Urban Regions of the Future).

Mobycon werkt in deze clinic samen met Pablo Núñez Velasco van TU Delft die promoveert op dit onderwerp. Hij verzorgt de inhoud voor de VR-brillen en hij zal de resultaten van de clinic gebruiken voor zijn onderzoek.

Aan de hand van onze ontwerpmethodiek ‘Verkeer in de Stad’ zullen we verkeerssituaties in kaart brengen die extra aandacht nodig hebben bij de ontwikkelling van zelfrijdend vervoer. Deze ontwerpmethodiek, die zich richt op het ontwerpen van stedelijke verkeersnetwerken en is afgestemd op ruimtelijke functies, hebben we de afgelopen jaren in samenwerking met onder andere de ANWB ontwikkeld.

Voor meer informatie over het STAD-event en hoe je je kunt aanmelden kun je terecht op http://stad.tudelft.nl/.
Meer weten over deze clinic? Neem dan contact op met Robin Kleine.

Gerelateerd

bijeenkomst

Succes trainees Mobycon People

Met het team van Mobycon People zijn we onlangs de uitdaging aangegaan om verkeerskundige starters op de arbeidsmarkt een kans te bieden om onder professionele begeleiding hun eerste werkervaring op te doen. Inmiddels zijn we ruim anderhalve maand onderweg en is het al een succes! Vijf trainees zijn gestart bij vijf opdrachtgevers. Deze trainees zijn allemaal afgelopen zomer afgestudeerd van de opleiding Hbo Mobiliteit.