bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Mobycon op het Nationaal Voetgangerscongres

Ook dit jaar hebben een groot aantal stedenbouwkundigen, economen, onderzoekers gezondheidswetenschappers, verkeerskundigen en andere geïnteresseerden hun gezicht laten zien op het Nationaal Voetgangerscongres in Amsterdam.

Onze collega’s Lennart Nout, Eveline de Jong en Ties van Ederen waren er ook bij. Deze editie van het Nationaal Voetgangerscongres stond in het teken van ‘de gelukkige voetganger’ en daardoor was de aandacht extra gevestigd op de staat van lichaam en geest tijdens het lopen. Grote sprekers als Mark Mieras en Erik Scherder leidden het publiek door de wereld van het brein en wezen daarbij op de vele voordelen die voetganger zijn heeft op onze grijze massa. Zo is lopen niet alleen een stressverminderaar, maar draagt het ook bij aan een verbeterde cognitie, aandachtsspanne, concentratie en creativiteit.

Maar naast de diepere focus op het brein, waren er ook tal van andere onderwerpen die zijn besproken. De keuze voor de aanwezigen leek eindeloos door de grote diversiteit aan activiteiten. Verschillende stadssafari’s, workshops en presentaties hielden het congres interessant en divers. Ook Mobycon heeft hier een steentje aan bijgedragen met een workshop over het designprogramma Streetsketch. Met dit programma kan op een eenvoudige en speelse manier een straatprofiel worden gemaakt, waarin de voetganger wél zijn verdiende ruimte krijgt.

Kortom, het Nationaal Voetgangerscongres was wederom een succes, waar kennis vergaard werd, kruisbestuiving plaatsvond en de voetganger centraal stond. Zeer benieuwd wat de toekomst ons brengt en hopelijk tot volgend jaar.

Gerelateerd

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Stem jij op ons voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs?

Rik van der Graaf met de cameraman van Acquire Publishing tijdens de opnames van de videopitch voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP).

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.