bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Mobycon op het Nationaal Voetgangerscongres

Ook dit jaar hebben een groot aantal stedenbouwkundigen, economen, onderzoekers gezondheidswetenschappers, verkeerskundigen en andere geïnteresseerden hun gezicht laten zien op het Nationaal Voetgangerscongres in Amsterdam.

Onze collega’s Lennart Nout, Eveline de Jong en Ties van Ederen waren er ook bij. Deze editie van het Nationaal Voetgangerscongres stond in het teken van ‘de gelukkige voetganger’ en daardoor was de aandacht extra gevestigd op de staat van lichaam en geest tijdens het lopen. Grote sprekers als Mark Mieras en Erik Scherder leidden het publiek door de wereld van het brein en wezen daarbij op de vele voordelen die voetganger zijn heeft op onze grijze massa. Zo is lopen niet alleen een stressverminderaar, maar draagt het ook bij aan een verbeterde cognitie, aandachtsspanne, concentratie en creativiteit.

Maar naast de diepere focus op het brein, waren er ook tal van andere onderwerpen die zijn besproken. De keuze voor de aanwezigen leek eindeloos door de grote diversiteit aan activiteiten. Verschillende stadssafari’s, workshops en presentaties hielden het congres interessant en divers. Ook Mobycon heeft hier een steentje aan bijgedragen met een workshop over het designprogramma Streetsketch. Met dit programma kan op een eenvoudige en speelse manier een straatprofiel worden gemaakt, waarin de voetganger wél zijn verdiende ruimte krijgt.

Kortom, het Nationaal Voetgangerscongres was wederom een succes, waar kennis vergaard werd, kruisbestuiving plaatsvond en de voetganger centraal stond. Zeer benieuwd wat de toekomst ons brengt en hopelijk tot volgend jaar.

Gerelateerd

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

bijeenkomst / ketenmobiliteit / voetgangers

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.