autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

Bruntletts 2e boek gepubliceerd 'Curbing Traffic: The Human Case for Fewer Cars in our Lives'

Cover van het boek dat per 1 juli beschikbaar is, geschreven door Melissa & Chris Bruntlett.

In 2019 begonnen Melissa en Chris Bruntlett aan een nieuw avontuur in Delft. Met hun gezin emigreerden zij vanuit Vancouver (CA) naar Delft om de fietsende stad als inwoner te ervaren in plaats van bezoeker.

Een jaar eerder werden ze al bestempeld als de officieuze ambassadeurs voor de Nederlandse steden. Dit kwam door de publicatie van hun eerste boek: Building the Cycling City: The Dutch Blueprint for Urban Vitality. In hun tweede boek ‘Curbing Traffic: The Human Case for Fewer Cars in our Lives’, vertellen Melissa en Chris Bruntlett over hun ervaringen in Nederland en de voordelen die voortvloeien door auto’s als gast te behandelen in plaats van eigenaren van de weg. Zij hebben hun persoonlijke ervaring verweven met onderzoek en interviews met deskundigen en inwoners van Delft. Naar hun idee wordt er bij het opstellen van een plan te weinig aandacht besteed aan de effecten die een ‘autoluwe’ stad kan hebben op inwoners, zowel op psychologisch als sociologisch vlak.

Voor geïnteresseerden is het boek (Engelstalig) te bestellen via de volgende link: https://abc.nl/book-details/curbing-traffic-the-human-case-for-fewer-cars-in-our-lives/@9781642831658

Gerelateerd

autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.