menu
menu

autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

Bruntletts 2e boek gepubliceerd 'Curbing Traffic: The Human Case for Fewer Cars in our Lives'

Cover van het boek dat per 1 juli beschikbaar is, geschreven door Melissa & Chris Bruntlett.

In 2019 begonnen Melissa en Chris Bruntlett aan een nieuw avontuur in Delft. Met hun gezin emigreerden zij vanuit Vancouver (CA) naar Delft om de fietsende stad als inwoner te ervaren in plaats van bezoeker.

Een jaar eerder werden ze al bestempeld als de officieuze ambassadeurs voor de Nederlandse steden. Dit kwam door de publicatie van hun eerste boek: Building the Cycling City: The Dutch Blueprint for Urban Vitality. In hun tweede boek ‘Curbing Traffic: The Human Case for Fewer Cars in our Lives’, vertellen Melissa en Chris Bruntlett over hun ervaringen in Nederland en de voordelen die voortvloeien door auto’s als gast te behandelen in plaats van eigenaren van de weg. Zij hebben hun persoonlijke ervaring verweven met onderzoek en interviews met deskundigen en inwoners van Delft. Naar hun idee wordt er bij het opstellen van een plan te weinig aandacht besteed aan de effecten die een ‘autoluwe’ stad kan hebben op inwoners, zowel op psychologisch als sociologisch vlak.

Voor geïnteresseerden is het boek (Engelstalig) te bestellen via de volgende link: https://abc.nl/book-details/curbing-traffic-the-human-case-for-fewer-cars-in-our-lives/@9781642831658

Gerelateerd

autoluw / fietsvriendelijk / kinderen / verkeersveiligheid / voetgangers

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.