Duitse markt / duurzaamheid / mobiliteit / participatie

Sustainable Urban Mobility Plan voor Keulen


© Jan Buckard/Tippingpoints

Trots zijn we dat we al een tijdje aan de slag zijn met het vormgeven van het Sustainable Urban Mobility Plan (SUMP) voor de stad Keulen. Onder de projecttitel ‘Beter door Keulen’ werken we samen met een breed team en partners aan de communicatie, participatie en het ruimtelijke advies. Ons gezamenlijke doel is ambitieus: de transformatie naar een mensgericht mobiliteitssysteem.

 

Participatieproces

Naast dat we goed nadenken over hoe de mensen in Keulen zich in 2035 gaan verplaatsen, dragen we bij aan de talrijke participatiemomenten in het proces. Ieder resultaat dat we boeken in dit project wordt niet alleen beoordeeld door het projectteam van de gemeente, maar juist ook door verschillende afdelingen binnen de gemeente, burgers en belanghebbenden via online participatie en participatie op locatie via onder andere workshops, lezingen en meer.

Klinkt als veel? Dat is het ook. Maar deze uitgebreide aanpak zorgt ervoor dat we diverse perspectieven overwegen, niemand buitensluiten en duurzame mobiliteitsoplossingen creëren die vanaf het begin de steun van belanghebbenden en burgers krijgen. Dit zal de implementatie van het plan de komende jaren ten goede komen.

Definitieve strategie

Afgelopen jaar hebben we een partner rol gehad in het SUMP-proces in de visievorming, nu leiden we de strategiefase, die erop is gericht deze beelden werkelijkheid te laten worden. Met aandacht voor prioritaire onderwerpen, actiemogelijkheden, doelindicatoren, doelbeelden en werkscenario’s werken we aan de ontwikkeling van de definitieve strategie voor Keulen. Hiermee ontwikkelen we een goed onderbouwde en inclusieve mobiliteitsvisie voor Keulen voor 2035.

Gerelateerd

Duitse markt / duurzaamheid / mobiliteit / participatie

Studiereis naar Lille & Kortrijk

 

Forseti & Mobycon organiseren weer een studiereis vol inspiratie! Dit jaar met Lille en Kortrijk als bestemming met het thema: Publieke Mobiliteit – Grensverleggend.

Duitse markt / duurzaamheid / mobiliteit / participatie

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

Duitse markt / duurzaamheid / mobiliteit / participatie

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’.