Denemarken / fietsvriendelijk / toegankelijk / verkeersveiligheid

Ontwikkeling recreatief fietsroutenetwerk in Denemarken


Foto: copyright Bruntlett

Mobycon gaat samen met Folkersma Routing & Sign, Cyklistforbundet en NIRAS een recreatief fietsroutenetwerk in Denemarken opzetten.

Dansk Kyst- og Naturturisme wil het fietstoerisme in Denemarken aantrekkelijker maken. Na onderzoek van de bestaande routes en paden, kwamen ze tot de conclusie dat het gemakkelijker moet worden voor Denen en toeristen om op de fiets van het prachtige Deense landschap te genieten. Goede reden om een recreatief fietsroutenetwerk te ontwikkelen, waar aantrekkelijke, veilige en toegankelijke fietsroutes en bezienswaardigheden met elkaar worden verbonden. Er wordt begonnen met het ontwikkelen van de juiste aanpak en toepassing daarvan in drie verschillende regio’s. Daarna zullen aanbevelingen worden gegeven hoe het netwerk kan worden uitgebreid tot een netwerk voor heel Denemarken.

Samen met NIRAS, Folkersma Routing & Sign, Cyklistforbundet (Deense Fietsfederatie) is Mobycon gevraagd om dit recreatieve fietsroutenetwerk te ontwikkelen. Leuk om Denemarken hierbij te helpen, we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan!

Gerelateerd

Denemarken / fietsvriendelijk / toegankelijk / verkeersveiligheid

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

Denemarken / fietsvriendelijk / toegankelijk / verkeersveiligheid

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.