bereikbaarheid / verkeersstromen

Haringvlietbrug afgesloten; veerponten bieden oplossing

Afgelopen zomer werd provincie Zuid-Holland geconfronteerd met een uitdaging: de tijdelijke afsluiting van de Haringvlietbrug. Deze cruciale verbinding was gedurende twee maanden niet te gebruiken, met ernstige gevolgen voor de bereikbaarheid van de regio.

Mobycon heeft vanuit Zuid-Holland Bereikbaar mogen werken aan een variantenstudie en mocht daarna de voorkeursvariant realiseren. Er werden tijdelijk 2 veerverbindingen als alternatief voor de Haringvlietbrug geboden.

Het resultaat: dagelijks meer dan 1.000 gebruikers van het fiets- en voetveer en er was een maatwerkoplossing voor landbouwvoertuigen. Boeren konden hierdoor hun landbouwgrond blijven bewerken. Ook dagbesteding, zorgdiensten én hulpdiensten bleven beschikbaar door deze veerverbindingen.

We hebben vanuit Zuid-Holland Bereikbaar op deze manier een mooie bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid van de regio.

Wil je meer weten over dit specifieke project of over Zuid-Holland Bereikbaar in het algemeen, neem dan vooral contact op met Rik van der Graaf.

Onderstaand een impressie van de inzet van de veerponten.

Gerelateerd

bereikbaarheid / verkeersstromen

Trends 2023: rechtvaardiger mobiliteitssyteem

Ieder jaar in december geeft Acquire Publishing het Trendboek uit. Daarin staan interviews met personen die werken in de mobiliteitsbranche. En daar horen wij bij.