voetgangers

Gasthoofdredacteur Verkeerskunde: Johan Diepens

Voor het themanummer voetganger mocht Johan Diepens gasthoofdredacteur zijn.

Begin van het jaar werd Johan gevraagd als gasthoofdredacteur voor het themanummer voetganger van Verkeerskunde nummer 3. Vrijdag 18 juni werd het gepubliceerd en wij zijn best trots op het eindresultaat.

Zoals Johan in zijn voorwoord al aangeeft, is het belangrijk dat de voetganger niet vergeten wordt. Sterker nog een voetgangersplan zou op de agenda moeten staan van gemeenten, eigenlijk net zoals dat al gebruikelijk is met bijvoorbeeld het fiets- of ov-beleid.

Aan deze uitgave werkten vakgenoten mee, uit binnen- en buitenland, die de voetganger op een voetstuk plaatsen. Interessant om te lezen zijn de ervaringen uit het buitenland zoals de 15-minutenstad waarvoor Carlos Moreno (professor aan de Panthéon Sorbonne University in Parijs) door ons is geïnterviewd of het interview met Amanda O’Rourke (Executive Director van 8 80 Cities inToronto) over haar visie op voetgangersbeleid.

Beide interviews zijn integraal – in het Engels – gepubliceerd. Interesse? Klik op de naam Carlos Moreno of Amanda O’Rourke om doorgelinkt te worden naar het betreffende interview.

Verkeerskunde organiseert nog een webinar met als thema voetganger. Dit zal op 2 september plaatsvinden van 10.30 – 11.30 uur. Meer informatie volgt binnenkort.

Gerelateerd

voetgangers

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

voetgangers

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

voetgangers

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.

voetgangers

'Auto voor de deur is passé' - interview VGvisie met Alex Roedoe

 Foto: Peter van Aalst

Dat is de titel van het artikel dat verscheen in VGvisie, waarin Alex uitlegt waarom een auto voor de deur passé is, wat de alternatieven zijn en hoe je dit stimuleert.