menu
menu

voetgangers

Gasthoofdredacteur Verkeerskunde: Johan Diepens

Voor het themanummer voetganger mocht Johan Diepens gasthoofdredacteur zijn.

Begin van het jaar werd Johan gevraagd als gasthoofdredacteur voor het themanummer voetganger van Verkeerskunde nummer 3. Vrijdag 18 juni werd het gepubliceerd en wij zijn best trots op het eindresultaat.

Zoals Johan in zijn voorwoord al aangeeft, is het belangrijk dat de voetganger niet vergeten wordt. Sterker nog een voetgangersplan zou op de agenda moeten staan van gemeenten, eigenlijk net zoals dat al gebruikelijk is met bijvoorbeeld het fiets- of ov-beleid.

Aan deze uitgave werkten vakgenoten mee, uit binnen- en buitenland, die de voetganger op een voetstuk plaatsen. Interessant om te lezen zijn de ervaringen uit het buitenland zoals de 15-minutenstad waarvoor Carlos Moreno (professor aan de Panthéon Sorbonne University in Parijs) door ons is geïnterviewd of het interview met Amanda O’Rourke (Executive Director van 8 80 Cities inToronto) over haar visie op voetgangersbeleid.

Beide interviews zijn integraal – in het Engels – gepubliceerd. Interesse? Klik op de naam Carlos Moreno of Amanda O’Rourke om doorgelinkt te worden naar het betreffende interview.

Verkeerskunde organiseert nog een webinar met als thema voetganger. Dit zal op 2 september plaatsvinden van 10.30 – 11.30 uur. Meer informatie volgt binnenkort.

Gerelateerd

voetgangers

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.

voetgangers

Stem jij op ons voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs?

Rik van der Graaf met de cameraman van Acquire Publishing tijdens de opnames van de videopitch voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP).

voetgangers

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.