openbaar vervoer / ov-educatie

Een 8 voor OV4U speciaal onderwijs

OV4URijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft onderzoek gedaan naar ons lespakket OV4U bij scholen voor speciaal onderwijs. In dit onderzoek is de effectiviteit van de lesmethode onderzocht en geëvalueerd door leerkrachten.

De resultaten van deze evaluatie zijn terug te vinden in de Samenvatting OV4U Eindrapportage.

Leerkrachten zijn zeer positief over de vormgeving van het lespakket. Het ziet er aantrekkelijk uit en de gebruikte afbeeldingen sluiten goed aan bij de doelgroep. De lessen zijn prima in te passen in het bestaande leerplan. Voor sommige leerlingen cluster 3 onderwijs kan het ligt niveau te hoog liggen, waar het bij leerlingen cluster 4 soms te eenvoudig is. Pluspunt voor de niveaudifferentiatie, dat als zeer prettig wordt ervaren.

Leerkrachten en het onderzoeksteam kwamen met een aantal positieve punten en verbeterpunten:

Als gemiddelde eindbeoordeling geven de leerkrachten het rapportcijfer 8. Wij zijn trots!

Gerelateerd

openbaar vervoer / ov-educatie

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

openbaar vervoer / ov-educatie

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

openbaar vervoer / ov-educatie

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.