fiets / GOW30 / verkeersveiligheid

Drieluik GOW30; uitleg in beeld & geluid

Gemeenten ervaren al lange tijd problemen met ‘grijze wegen’, wegen waarbij het onduidelijk is tot welke duurzame veilige wegcategorie zij precies behoren.

Vaak geldt hier nog een snelheidslimiet van 50 km/uur, terwijl er geen aparte fietsvoorzieningen zijn. Dit leidt tot verwarrende verkeerssituaties en klachten, omdat het verkeer vaak harder rijdt dan is toegestaan. GOW30 biedt uitkomst.

Samen met CROW en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn onze collega’s Alex Roedoe en Marc Schenk druk bezig geweest met de nieuwe inrichtingskenmerken GOW30.

In het video-drieluik hieronder neemt Alex Roedoe je mee naar verschillende locaties waar de kenmerken (deels) zijn toegepast.

Video 1, GOW30 met fietsstroken:

Video 2, vrijliggende fietspad:

Video 3, aanliggend fietspad

Gerelateerd

fiets / GOW30 / verkeersveiligheid

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

fiets / GOW30 / verkeersveiligheid

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

fiets / GOW30 / verkeersveiligheid

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.