fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

Digitale studiereis: op de fiets door Houten

 

Stephen Kurz en Mirjam de Bok tijdens de digitale studiereis Houten vanuit onze Mobystudio.

De Mobycon Academy draait al enige tijd op volle toeren! We geven masterclasses, webinars, digitale studiereizen en we delen kennis vanuit de Mobystudio (onze professionele studio in Delft). Op donderdag 25 februari was het tijd voor alweer onze vierde digitale studiereis! Stephen Kurz en Mirjam de Bok stapten op de virtuele fiets en toerden door fietsstad Houten.

Vanaf de jaren zestig begon de uitbreiding van Houten om de snelgroeiende bevolking van Utrecht op te kunnen vangen. Hierbij werd specifiek aandacht besteed aan rustige, verkeersveilige wijken. Speciale aandacht daarbij voor het stimuleren en faciliteren van wandelen en fietsen.

Een uitgebreid hoofdinfrastructuur voor de fiets werd gerealiseerd, welke tot op de dag van vandaag zijn vruchten afwerpt. Kinderen kunnen van jongs af aan alleen naar school fietsen! Auto’s en andere motorvoertuigen worden namelijk omgeleid. Ook de aanwezigheid van twee treinstations maakt het gebruik van de auto slechts beperkt noodzakelijk.

Tijdens de studiereis fietsten we langs de ontwikkelingen van Houten. Van opgravingen uit de Romeinse tijd tot aan het nieuwe centrum. Tussendoor werd de virtuele fietstocht afgewisseld met persoonlijke ervaringen van Mirjam. Zij groeide op in Houten.

Gerelateerd

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

Welkom bij Mobycon Job Punt

Blij zijn we met de komst van Job Punt. Vanaf maart heeft hij ons team aangevuld met zijn rijke ervaring. Hieronder stelt hij zich aan je voor en vertelt waarom de keuze viel op Mobycon.

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.