menu
menu

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

Digitale studiereis: op de fiets door Houten

 

Stephen Kurz en Mirjam de Bok tijdens de digitale studiereis Houten vanuit onze Mobystudio.

De Mobycon Academy draait al enige tijd op volle toeren! We geven masterclasses, webinars, digitale studiereizen en we delen kennis vanuit de Mobystudio (onze professionele studio in Delft). Op donderdag 25 februari was het tijd voor alweer onze vierde digitale studiereis! Stephen Kurz en Mirjam de Bok stapten op de virtuele fiets en toerden door fietsstad Houten.

Vanaf de jaren zestig begon de uitbreiding van Houten om de snelgroeiende bevolking van Utrecht op te kunnen vangen. Hierbij werd specifiek aandacht besteed aan rustige, verkeersveilige wijken. Speciale aandacht daarbij voor het stimuleren en faciliteren van wandelen en fietsen.

Een uitgebreid hoofdinfrastructuur voor de fiets werd gerealiseerd, welke tot op de dag van vandaag zijn vruchten afwerpt. Kinderen kunnen van jongs af aan alleen naar school fietsen! Auto’s en andere motorvoertuigen worden namelijk omgeleid. Ook de aanwezigheid van twee treinstations maakt het gebruik van de auto slechts beperkt noodzakelijk.

Tijdens de studiereis fietsten we langs de ontwikkelingen van Houten. Van opgravingen uit de Romeinse tijd tot aan het nieuwe centrum. Tussendoor werd de virtuele fietstocht afgewisseld met persoonlijke ervaringen van Mirjam. Zij groeide op in Houten.

Gerelateerd

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.

fiets / fietsstimulering / Mobycon Academy / studiereis / verkeersveiligheid

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.