menu
menu

flexibel ov / openbaar vervoer

Bravoflex vervangt stadslijnen

Bravoflex, een systeem om van halte naar halte te reizen, ter vervanging van slecht gebruikte stadslijnen.

Sinds december 2019 rijdt in Bergen op Zoom Bravoflex, een systeem om van halte naar halte te reizen. Dit systeem is de vervanger van twee – van in totaal drie – stadslijnen die slecht gebruikt werden en daarom werden opgeheven.

De haltes die de stadslijnen aan deden, worden nu gebruikt als in- en uitstaphaltes voor het nieuwe Bravoflex-systeem. Ook de door andere lijnen aangedane haltes worden door Bravoflex aangedaan. Met dit nieuwe systeem kan men tussen twee van deze willekeurige haltes reizen (waaronder het station) en op die manier een rechtstreekse reis maken van halte naar halte.

Bravoflex moet uiterlijk een half uur voorafgaand aan de reis gereserveerd worden en kost € 1,50 per rit. Reserveren is mogelijk via vlinder.arriva.nl of via het telefoonnummer 0800 – 0232545.

Bij het reserveren kies je voor een instaphalte, uitstaphalte en de gewenste vertrektijd. Het systeem is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Bravoflex is dus een flexibele oplossing voor het vervallen van twee van de drie stadslijnen in Bergen op Zoom.

Onderzoek naar reisgedrag
Mobycon voert in opdracht van provincie Noord-Brabant momenteel een onderzoek uit naar de veranderingen in het reisgedrag als gevolg van de systeemwijziging.

We onderzochten in november 2019 al met een nulmeting in de stadslijnen het reisgedrag vóór de wijziging en we zijn momenteel de reizigers van deze eerste meting opnieuw aan het benaderen om hun veranderde reisgedrag te achterhalen.

Dit doen we met behulp van een enquête maar ook met kwalitatief onderzoek, zodat we reizigers gerichter naar hun ervaringen kunnen vragen. Door Corona loopt het proces langer dan we hadden bedacht, maar in een normalere wereld zullen we erachter komen wat de invoering van Bravoflex voor invloed heeft gehad op het veranderd reisgedrag.

Gerelateerd