menu
menu

kinderen / verkeersveiligheid

Alle kinderen veel plezier tijdens Nationale Buitenspeeldag!

Wij wensen alle kinderen vandaag extra veel plezier tijdens Nationale Buitenspeeldag. Geniet ervan dat de straten zijn afgesloten van verkeer zodat jullie veilig buiten kunnen spelen!

Sinds 1994 wordt Nationale Buitenspeeldag jaarlijks georganiseerd op de tweede woensdag van juni. Op deze dag worden overal in ons land straten afgesloten van verkeer, zodat kinderen veilig en naar hartenlust buiten kunnen spelen.

Deze dag vraagt aandacht van buurtbewoners en voorbijgangers om eens extra op hun verkeersgedrag te letten. Elke straat, buurt of school kan hieraan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

Door eerdere buitenspeeldagen hebben verschillende gemeenten aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd, zoals snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen en meer speelruimte.

Gerelateerd

kinderen / verkeersveiligheid

Trends 2023: rechtvaardiger mobiliteitssyteem

Ieder jaar in december geeft Acquire Publishing het Trendboek uit. Daarin staan interviews met personen die werken in de mobiliteitsbranche. En daar horen wij bij.

kinderen / verkeersveiligheid

Stem jij op ons voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs?

Rik van der Graaf met de cameraman van Acquire Publishing tijdens de opnames van de videopitch voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP).

kinderen / verkeersveiligheid

De samenleving verandert dus de mobiliteit ook

Johan Diepens werd laatst geïnterviewd door Acquire Publishing om zijn kijk op mobiliteit voor het nieuwe jaar te delen.