fiets / fietseducatie / fietsstimulering / internationale fietsinitiatieven / kinderen

Alle kinderen een fiets, internationale inspiratie

Cover van het boekje met internationale initiatieven dat vanaf 15 april 2021 beschikbaar is.

Op donderdag 15 april van 15.30 tot 17.00 uur organiseert het ministerie (Tour de Force nationaal fietsprogramma) samen met de Dutch Cycling Embassy (DCE) en Mobycon de lancering van hun boekje over internationale fietsinitiatieven voor kinderen. Dit is inclusief een paneldiscussie met verschillende internationale professionals die zich inzetten om ervoor te zorgen dat ieder kind toegang heeft tot een fiets. Na de lancering zal een gratis digitale kopie van het boekje beschikbaar zijn om te downloaden.

Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met de Dutch Cycling Embassy, Tour de Force en Mobycon om internationale inspiratie te verzamelen voor het ministerie van I&M over fietsinitiatieven voor kinderen. We verzamelden initiatieven via persoonlijke contacten, maar ook via zoektochten op internet. We gebruikten de informatie van de websites van de initiatieven om meer te weten te komen over de doelstellingen, activiteiten et cetera. Het doel van het boekje is om ervaringen te verzamelen van initiatieven die fietsen inzamelen, repareren en uitdelen of de toegang tot fietsen voor kinderen op andere manieren ondersteunen.

De lancering is te volgen met een livestream via het YouTube-kanaal van Mobycon. Deze link wordt ook nog gedeeld via onze sociale mediakanalen!

Vragen over het boekje of het evenement? Neem dan gerust contact op met Stephen Kurz, s.kurz@mobycon.nl. En natuurlijk graag tot donderdag 15 april!

Angela van der Kloof (Mobycon), Lucas Harms (DCE), en Hugo van der Steenhoven (Tour de Force)

Gerelateerd

fiets / fietseducatie / fietsstimulering / internationale fietsinitiatieven / kinderen

Naar een zorgzaam mobiliteitssysteem

Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.