Kwantitatief onderzoek

Representatief onderzoek onder grote groepen respondenten

Kwantitatief onderzoek geeft antwoord op vragen als:

  • Hoeveel procent van de fietsers is tevreden over deze doorfietsroute?
  • Welk deel van de gebruikers van deze bushalte komt met de fiets?

In deze onderzoeken ondervragen we grote aantallen respondenten, tot duizenden in één keer. Onze onderzoeken zijn betrouwbaar en representatief. We zorgen ervoor dat we voldoende mensen bevragen én dat deze steekproef een goede afspiegeling vormt van de gehele populatie.


Online onderzoek

Kwantitatief onderzoek voeren we veelal online uit. Samen met onze opdrachtgevers bepalen we de inhoud van de vragenlijst. Die vragen programmeren we in een aantrekkelijke online enquête die op alle devices in te vullen is.

Ook onderzoek via e-mail of een online omgeving is mogelijk. Hiervoor werken we samen met verschillende partners in binnen- én buitenland. Een mooie manier om duizenden mensen te bereiken.

Face-to-face

Soms lukt het niet om mensen op afstand te bereiken. Bijvoorbeeld als de doelgroep van het

onderzoek bestaat uit busreizigers, fietsers van een specifieke route of gebruikers van een bepaalde fietsenstalling. In dat geval zoeken we de respondent op. Voordeel is dat we de meting zo dicht mogelijk op de beleving uitvoeren, dus ‘in the moment’.

We voeren onze kwantitatieve face-to-face-onderzoeken zoveel mogelijk in eigen beheer uit, met altijd een veldwerkcoördinator ter plaatse. Zo houden we de controle over de kwaliteit van het onderzoek. Vaak combineren we deze onderzoeken met kwalitatief onderzoek. 

Blogs

blog
maart 2024

‘Tijdens veldwerk kom ik op de mooiste plekjes van Nederland’

lees meer
blog
augustus 2023

Participatie

Een krachtige krachtenveldanalyse: zo breng je zorgvuldig stakeholders in beeld

lees meer
scroll