menu
menu

bijeenkomst / organisatie / workshop

Ov en sociale ondernemers ontmoeten elkaar bij CIPTEC-workshop

In de inspirerende omgeving van de Fenix Food Factory organiseerde de MRDH samen met Mobycon en RET de workshop ‘sociaal ondernemerschap’. Doel van de workshop was om de kansen van sociaal ondernemerschap voor het ov en omgekeerd te onderzoeken. Aan de workshop namen drie sociale ondernemingen deel en naast de MRDH en RET waren vanuit de ov-sector ook HTM, GVB en de EMTA (European Metropolitan Transport Authorities) aanwezig. De European Passengers Federation en Rover zorgden voor inbreng vanuit het perspectief van de reizigers.

 

De workshop leverde veel interessante en inspirerende ideeën op. Wat te denken van ‘moeders-met-afstand-tot-de-arbeidsmarkt’ als conducteurs op de tram? Veel sociale ondernemers werken vanuit de haarvaten van de samenleving daar waar ov-bedrijven grootschalig zijn en daardoor minder feeling hebben met diverse doelgroepen. Een fysieke samenwerking op de kleinere knooppunten van het ov kan helpen de service en kwaliteit van het ov te verbeteren. Tegelijkertijd wordt aan sociale ondernemers zo kansen geboden tot het aanbieden van diensten.

Op veel verschillende manieren zijn er zo win-win situaties te bedenken. Dankzij een intensieve discussie in ‘world-cafe’ setting werden niet alleen potentiële innovaties benoemd, maar ook de kansen en knelpunten. Voor MRDH en RET een goed resultaat waarmee men verder kan werken. Voor het CIPTEC-project een mooie opbrengst om te delen met de overige partners die voor vergelijkbare uitdagingen staan.

Mobycon leverde voor de workshop de dagvoorzitter en twee tafelbegeleiders. Een goede opzet, begeleiding en uitvoering van de workshop zorgde voor een inspirerend resultaat. Een uitgebreider verslag van de workshop staat beschreven op de site van CIPTEC, klik daarvoor hier!

Meer weten over CIPTEC of over onze mogelijkheden voor het opzetten en begeleiden van workshops? Neem dan contact op met Otto Cazemier, o.cazemier@mobycon.nl

Gerelateerd