menu
menu

deelconcepten

Meer geld naar voetganger en fietser

Het nieuwe kabinet moet meer geld uittrekken voor snelfietsroutes en binnen steden moet meer aandacht komen voor de positie van de voetganger. Zo blijkt uit een enquête die Mobycon onlangs uitvoerde onder mobiliteitsprofessionals die bij de overheid en in de private sector werken.

De deelnemers vinden het belangrijker dat het volgende kabinet geld vrijmaakt voor de fiets dan voor meer asfalt voor de auto. Daarnaast is er extra geld nodig voor het oplossen van de problemen rondom fietsparkeren. Dit is vooral in de grote steden een urgent probleem en belangrijker dan autoparkeren. De deelnemers zijn het er ook over eens dat de wildgroei aan bezorgdiensten in de stad voor problemen zorgt. Het kabinet moet hiervoor maatregelen treffen.

Slimme deelconcepten
De meningen zijn verdeeld over slimme deelconcepten (deelauto’s en deelfietsen) en het invoeren van rekeningrijden als oplossing van het fileprobleem. Het oordeel hierover is gemiddeld tot gematigd positief. Voor de bereikbaarheid van dorpen en steden zien veel professionals wel kansen voor de zelfrijdende auto. Toch denken ze dat de bus zeker de komende vijftien jaar nog een toonaangevende rol zal spelen in het openbaar vervoer.

Wil je meer weten over de toekomst van de mobiliteit, binnen en buiten de stad? Neem dan contact op met de experts van Mobycon: Lennart Nout en Martijn van de Leur.

meer geld naar voetganger en fietser

Gerelateerd