fiets / ITS

Keuze maken in het woud van fietsapps

Fiets en ITS zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij de ontwikkeling van fietsapps.

Ronald Jorna & Robin Kleine zijn nauw betrokken bij het project Bicycles and ITS (BITS) waar provincie Overijssel als projectleider fungeert. Interessant en noodzakelijk om in dat kader te zien welke fietsapps er zoal beschikbaar zijn en welke app het meest geschikt is voor bepaalde pre-, on- of post-trip toepassingen. De data die deze fietsapps opleveren zorgen er ook nog eens direct of indirect voor dat er aanpassingen worden doorgevoerd om het fietsen veiliger, leuker, comfortabeler en/of sneller te maken. Mobiliteitsplatform publiceerde het artikel ‘Fiets en ITS: fietsapps in soorten en maten‘ over dit onderwerp.

Gerelateerd

fiets / ITS

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

fiets / ITS

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

fiets / ITS

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.