fiets / ITS

Bicycles and ITS (BITS) project is verlengd

Een verlenging van het BITS-project levert vele voordelen op.

Ronald Jorna & Robin Kleine begeleiden vanaf het begin voor provincie Overijssel het BITS-project. Met 23 implementaties in verschillende stadia en een grote vraag naar meer implementaties en mogelijkheden was voor BITS reden genoeg om verlenging aan te vragen. En het voorstel werd door Interreg Stuurgroep Noordzeeregio goedgekeurd. Het project mag doorgaan tot december 2022!

Waarom een ​​verlenging van het BITS-project?

Toen er met het BITS-project werd begonnen was ITS en fiets een totaal nieuw domein. Nu, twee jaar later is het onderwerp in een stroomversnelling gekomen en zijn er verschillende ontwikkelingen gezien en aan bijgedragen, zoals:

  • Groeiende vraag naar fietsdata;
  • Opkomst van veel nieuwe bedrijven die ITS-diensten voor fietsen aanbieden;
  • Nieuwe beleidsontwikkelingen voor fietsen en ITS;
  • Toegenomen belangstelling voor fietsen in heel Europa door COVID-19.

Uitbreiding in vier richtingen

Om toegevoegde waarde te leveren ten opzichte van het oorspronkelijke BITS-project, is er een plan ingediend om het project in vier richtingen uit te breiden.

  1. Geografisch bereik: vier nieuwe steden in provincie Overijssel (Deventer, Enschede, Hardenberg, Kampen) en vier nieuwe steden in gemeente East Riding of Yorkshire (Howden, Goole, Market Weighton, Pocklington).
  2. Technologische reikwijdte: innovatieve manieren om intelligente verkeerslichten te beïnvloeden en om fietsers te tellen, deel-/huurfietsen en hubs, geïntegreerd met omgevingssensoren, fietsen met geluidssensoren, stedelijk dashboard voor fietsdata.
  3. Nieuwe partners: Gemeente Oldenburg, Deelfiets Nederland en Cycledata.
  4. Verhoging van de projectimpact: een Virtual Cycling en ITS Cluster en aanvullende communicatieactiviteiten.

Met deze verlenging zal het fietsniveau stijgen en de CO2-uitstoot verminderen.

Gerelateerd

fiets / ITS

Deelmobiliteit, ouderen en participatie

Annelot van Mourik had haar afstudeerstage bij Mobycon met als onderwerp ‘Deelmobiliteit, ouderen en participatie: het belang van effectieve participatiemethoden voor toegankelijke deelmobiliteit voor ouderen’. 

fiets / ITS

De #fietsketting Cycling out of Poverty (CooP Africa)

De fietsketting van Cycling out of Poverty (CooP Africa) kwam deze keer bij Angela van der Kloof terecht. Als het over fietsen en dan vooral het mogelijk maken van fietsen gaat is Angela dé aangewezen persoon.

fiets / ITS

Woonwijken zonder auto's is de toekomst

Ook Vastgoed Actueel is geïnteresseerd in de autoluwe visie van Alex Roedoe. Terecht, want in de toekomst zullen we met name in woonwijken anders om moeten gaan met de ruimte én mobiliteit.