Creatief ontwerper verkeer en openbare ruimte

Wij zijn op zoek naar een creatief ontwerper verkeer en openbare ruimte. Heb jij een visie op de toekomst van onze mobiliteit en leefomgeving? En wil je er actief aan werken deze visie in de praktijk te brengen? Dan ben je bij Mobycon aan het juiste adres!

Als creatief ontwerper verkeer en openbare ruimte werk je breed: je maakt een integrale afweging tussen de (functionele) belangen van het verkeer en die van de ruimtelijke inrichting. Je werkt aan diverse uitdagende projecten en onderzoeken in binnen- en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een ontwerp voor de herinrichting van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, voor de langste fietsstraat in Nederland (in Heerhugowaard), voor het fietsnetwerk voor de Duitse stad Münster. Je hebt hiervoor ruime kennis van de ontwikkelingen die spelen in ons vakgebied en door je procesvaardigheden weet je je omgeving en opdrachtgevers in beweging te zetten.

Dit zijn wij
Mobycon wil de wereld minder afhankelijk maken van de auto. Als auto’s een minder dominante plek innemen, ontstaat er meer ruimte voor alternatieve vervoersmiddelen, ruimtelijke kwaliteit en aangenaam verblijven. Slim leven en slim reizen, daar zetten we op in. We kijken daarbij goed naar de reis van deur-tot-deur en naar het gedrag en de behoeften van reizigers. Op het moment dat iedereen denkt: ‘de auto wanneer nodig, alternatieven waar mogelijk’, is de missie van Mobycon geslaagd. Mobycon maakt deel uit van de Concordis Groep en heeft vestigingen in Delft, ‘s-Hertogenbosch, Zwolle, Berlijn (Duitsland) en Ottawa (Canada).

Dit is de job
Als creatief ontwerper verkeer en openbare ruimte werk je aan het vormgeven van straten, wegen en openbare ruimten. Je ontwerpt en adviseert op basis van richtlijnen, maar weet hier net zo vaak creatief mee om te gaan. Je zoekt en vindt (letterlijk en figuurlijk!) ruimte voor de fiets en de voetganger. Het uiteindelijke doel is een openbare ruimte vorm te geven die zowel functioneel is, als een prettige uitstraling heeft. Je zoekt constant naar innovaties in de vakwereld, in Nederland en daarbuiten. Bij participatieve ontwerptrajecten ga je zelfverzekerd met belanghebbenden om, ben je sensitief en recht door zee. Samengevat heb je passie voor het ontwerpen en uitdragen van openbare ruimten die de leefwereld van bewoners en gebruikers mooier en beter maken.

Dit zijn de functie-eisen

  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde/mobiliteit of planologie;
  • Je hebt minimaal een hbo-werk- en denkniveau;
  • Je hebt tenminste enkele jaren relevante werkervaring;
  • Je kunt goed overweg met ontwerpsoftware zoals Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Autocad;
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en presenteert met enthousiasme en overtuiging;
  • Je kunt moeiteloos zelfstandig rapporten in het Nederlands opstellen;
  • Je weet relaties op creatieve, ondernemende, klantgerichte en flexibele wijze van dienst te zijn, maar beschikt tevens over een praktische, resultaatgerichte instelling.

Dit is het aanbod
Een afwisselende en uitdagende baan binnen een enthousiast, jong en professioneel team. Wij bieden je veel kansen om door te groeien binnen Mobycon en de Concordis Groep. Uiteraard met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals veel ruimte om je tijd flexibel in te delen en een individueel opleidingsbudget. De arbeidsomvang bepalen we samen en ligt tussen de 32 en 40 uur per week. Na onderling overleg kom je te werken op een van de drie Nederlandse vestigingen. En voor al onze vestigingen geldt dat je aan de slag gaat in een sociale, collegiale en informele werkomgeving!

Meer weten of meteen solliciteren?
Richt je sollicitatie aan onze resourcemanager David Wansink via vacature@mobycon.nl.