menu
menu

strategisch adviseur

Interview met Marc Schenk, vanaf april strategisch adviseur bij Mobycon

Vanaf april heeft Marc de overstap gemaakt naar Mobycon en daar zijn wij heel blij mee. Om Marc aan iedereen voor te stellen en/of om iets meer over hem te weten te komen, hebben we hem voor deze gelegenheid geïnterviewd.

Wat was voor jou de reden om bij Mobycon te solliciteren?
Tot 1 april was ik in dienst bij Arcadis Nederland, een organisatie waar ik 6,5 jaar met veel plezier heb gewerkt en hele mooie projecten heb mogen doen in binnen- en buitenland. In het afgelopen jaar kwam ik tot de conclusie dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging waarbij mijn voorkeur uitging naar een kleinere organisatie met een sterkere focus op de menselijke maat binnen mobiliteit. Van een organisatie met ruim 27.000 collega’s wereldwijd naar circa 100 is dan wel een mooie stap dacht ik zo.

Welke taken ga je als strategisch adviseur vervullen?
In overleg met Johan, David en Martijn is een takenpakket samengesteld dat bestaat uit een combinatie van inhoudelijke advisering, commerciële taken en coaching en ontwikkeling van collega’s. Dat is ook echt een combinatie waar ik naar op zoek was. Maar wat ik nu exact voor projecten ga doen, is nog niet bekend. Ik heb een hele brede ervaring en interesse dus daar past van alles bij, als het maar leuk is ;-).

Wat zijn jouw ambities bij Mobycon?
Pfff, dat is een mooie. Ik heb zowel een persoonlijke als een bedrijfsmatige ambitie. Voor mijzelf wil ik echt weer een volgende stap zetten in mijn ontwikkeling. Zowel verbreden op de inhoud als verbreden op het gebied van coaching en ontwikkeling. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan het versterken van het merk Mobycon. Mobycon is al een begrip bij veel klanten en toch is er ook nog een grote groep mensen die nog niet weet wat we in huis hebben, ook die wil ik aan ons binden.

Wat gaat Mobycon jou brengen?
Mooie projecten die bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving en het woon- en reisgenot van mensen. Of je nu te voet, op de fiets, met de auto of met het ov reist, zolang het maar prettig en veilig is. Daarnaast ga ik me verder ontwikkelen door een bijdrage te leveren aan het doorontwikkelen van de organisatie. Gewoon leuke dingen doen en lekker in mijn vel zitten.

Welke ervaring neem je mee?
Ik ben al ruim 15 jaar werkzaam in de wereld van mobiliteit en heb al vele uitdagende projecten gedaan en functies vervuld. Ik ben mijn loopbaan gestart als adviseur mobiliteit bij een commerciële organisatie. In 2010 besloot ik te gaan werken voor de Stadregio Rotterdam, de voorloper van Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daar heb ik 4 jaar de functie vervuld van beleidsadviseur en programmamanager verkeersmanagement. 6,5 jaar geleden koos ik toch weer voor de andere kant van de tafel en werd ik senior adviseur en marktnetwerktrekker veilige en actieve mobiliteit bij Arcadis. Ik heb me de laatste jaren beziggehouden met inhoudelijke werkzaamheden voor de thema’s fiets en verkeersveiligheid, met strategische werkzaamheden en de programmamanagers.

Zo stond ik aan de lat voor de doorontwikkeling, de kennisdeling en de commerciële afwegingen van de thema’s fiets en verkeersveiligheid binnen Arcadis. Daarnaast heb ik ook bij verschillende opdrachtgevers in huis gewerkt. Zo heb ik de bouwstenen gelegd voor en vervolgens 2 jaar bijgedragen aan de ontwikkeling van de afdeling bereikbaarheidsregie van gemeente Den Haag. Gevolgd door ruim 2 jaar het programmamanagement van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland en ben ik tussen maart 2019 en maart 2020 werkzaam geweest binnen het domein mobiliteit van provincie Utrecht als programmamanager uitvoeringsprogramma’s mobiliteit. Deze verscheidenheid aan opdrachten en organisaties heeft me in staat gesteld meerdere organisaties te leren kennen en naast de inhoudelijke ervaring ook ervaring op te doen met bestuurlijke processen.

Wat doe je het liefste in je eigen tijd?
Zo min mogelijk stil zitten! Ik klus graag in en rond mijn huis, maar zeker ook aan het 36 meter lange schip van de waterscouting waar ik schipper van ben en waar ik in het bestuur zit. Elke kans die ik krijg ben ik daar wel te vinden om te klussen of te varen of beide. Varen is zeker een grote passie, maar nee ik heb geen eigen boot, beetje onhandig in Tilburg. Ook mag ik graag een lekker hapje eten en/of borrelen en met vrienden en familie of wandelen met de hond. Tot slot, ik heb twee zonen van 11 en 12 en verwachten mijn vriendin en ik in mei een 3e kindje, dus ik denk dat mijn vrije tijd goed gevuld is…