GIS-visualisatie

Of het nu gaat om een parkeerdrukmeting of een kruispunttelling, met onze (online) visualisaties zijn alle gegevens in één oogopslag terug te vinden.

Met het GIS-platform visualiseren wij data van alle soorten geografische gegevens. Het GIS-platform is interactief en in te richten in samenspraak met en volgens de wensen van de opdrachtgever. Het is bijvoorbeeld mogelijk om speciale knoppen toe te voegen, waardoor je specifieke functies creëert. Voor iedere opdracht maken we de omgeving op maat en ontstaat er een interactieve applicatie die meteen geschikt is voor verschillende doeleinden. Binnen ons GIS-platform zijn er diverse mogelijkheden voor weergave van de opgehaalde gegevens:

Dashboard

In het dashboard worden meerdere gegevens of onderzoeken samengevoegd tot één duidelijk overzicht. Bijvoorbeeld voor MRDH hebben we een dashboard gemaakt van de verschillende beoordelingsaspecten van ov-knooppunten. De beoordelingsaspecten zijn op deze manier makkelijk te benaderen en ze zijn geordend in één platform.

Onderzoeken van verschillende jaren verzamelen in één platform? Ook dat is mogelijk met ons dashboard, zodat je herhaalonderzoeken kunt bundelen en deze weer gemakkelijk zijn te vergelijken.

Een ander goed voorbeeld is het jaarlijks terugkerende parkeeronderzoek voor gemeente Zwolle op het bedrijventerrein Hanzeland. De verschillende meetmomenten kan gemeente Zwolle in één overzicht zien in het door ons voor hun samengestelde dashboard.

Het jaarlijkse parkeeronderzoek voor bedrijventerrein Hanzeland verwerkt in één overzicht.

Storymap

Met een storymap maken we een verhaallijn aan waarbij we de inhoudelijke vraag combineren met de verschillende geografische gegevens. Dit levert veel extra informatie op en het is ook mogelijk om op een interactieve manier deze gegevens te benaderen en dat op elk gewenst detailniveau. Mobycon heeft aardig wat ervaring met het maken van storymaps. Deze variëren van een fietsstrategie tot een verkeerscirculatieplan.