Mobycon volgt alle trends en ontwikkelingen over verkeer, mobiliteit en vervoer op de voet en is betrokken bij veel projecten. Het laatste nieuws daarover lees je hier.
Op de RDM Campus in Rotterdam vindt op dinsdag 27 maart het tweede openbare STAD-event plaats. Mobycon organiseert een clinic waarbij deelnemers een kijkje kunnen nemen in de toekomst van mobilititeit via ‘virtual reality’. Deze virtuele omgeving laat het gedrag zien van verkeersdeelnemers ten opzichte van zelfrijdende voertuigen in verschillende situaties.
Bij een reconstructie van bijvoorbeeld een centrum moet ook rekening worden gehouden met het nemen van verkeersbesluiten. Voor gemeente Lansingerland verzorgen wij dit gehele proces bij de reconstructie van het centrum van de kern Berkel.
Gemeente Overbetuwe wilde weten hoe toekomstbestendig de verkeersontsluiting van het bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland Zuid in Heteren is. De vraag was of de huidige ontsluitingsstructuur het verkeer bij de verwachte toekomstige ontwikkelingen op gedegen wijze af zou kunnen wikkelen.
Met de inzet van onze camera’s hebben we voor gemeente Den Haag inzichtelijk gemaakt wat de fiets- en voetgangersstromen zijn in de omgeving Laan van NOI.
Voor de omgeving van het station Laan van NOI in Den Haag zijn er plannen in ontwikkeling die de entree van de stad op deze locatie aantrekkelijker moeten maken. De openbare ruimte moet daarvoor worden aangepast en één van de aspecten dat hierbij speelt is het vraagstuk hoe om te gaan met het stallen van fietsen. Op dit moment gebeurt dat in de openbare ruimte en is de wens van gemeente Den Haag om hiervoor een goede oplossing te vinden.
In 2027 20% meer fietskilometers, dat is het doel van de Nationale Agenda Fiets. Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat wil dit doel bereiken door werknemers te stimuleren meer van de fiets gebruik te maken. Om een scherp beeld te krijgen over de kansen in de toekomst, willen ze eerst inzicht in de huidige rol van één van de sleutelfiguren die de werknemer bereikt, namelijk de werkgever. Het ministerie wil in de toekomst de samenwerking met werkgevers op het terrein van fietsstimulering naar een hoger plan brengen.
Hoe kunnen technologische innovaties en slim gebruik van data het fietsen aantrekkelijker, efficiënter en veiliger maken? Die vraag staat centraal in het projectvoorstel ‘Bicycles and Intelligent Transport Systems’ (BITS) dat Mobycon voor provincie Overijssel heeft begeleid en ingediend binnen het subsidieprogramma Interreg NSR. Meer dan 50 instanties ondersteunen het voorstel.
Dinsdag 24 april 2018 vindt de finale CIPTEC-conferentie plaats in Brussel. De conferentie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in innovaties in openbaar vervoer.
Haaientanden op de weg, hoe herken je een fietspad en diverse verkeersregels waar wij mee zijn opgegroeid, zijn voor buitenlandse bezoekers vaak vreemd. En dat geldt zeker voor bezoekers uit landen waar de fietscultuur niet zo is ingeburgerd als bij ons. Tijdens onze fietsworkshop komen veel facetten aan bod en krijg je tips en tricks die het fietsen in Nederland een stuk aangenamer maken.
We maken gebruik van Hotjar om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken.
We maken gebruik van Google Analytics om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken.
We slaan uw keuze eenmalig op in een cookie, zodat u dit niet op iedere pagina opnieuw aan hoeft te geven.