Breed draagvlak creëren
De vraag vanuit de samenleving staat altijd centraal. Of het nou gaat om het stimuleren van de e-bike, parkeeronderzoek, het aanpakken van onveilige plekken of vervoer over water: voor elke situatie geeft Mobycon advies op maat. Voor het platteland gelden eenmaal andere adviezen dan voor een dichtbevolkt gebied. Net als voor ouderen of studenten. Mobycon houdt met al deze factoren rekening, zodat er een weloverwogen advies uitrolt. Participatie van betrokkenen is daarbij onmisbaar. Tijdens informatie-, inspraakbijeenkomsten en co-creatiesessies gaan we met alle betrokkenen persoonlijk in gesprek. Hoe zien zij de toekomst en mogelijkheden? Co-creatie leidt niet alleen tot betere ideeën, maar ook tot een breed draagvlak voor ‘de auto wanneer nodig, alternatieven wanneer mogelijk’. Pas dan wordt infrastructuur optimaal benut en gebruiken reizigers vaker duurzame alternatieven dan de eigen auto.
Enschede is op 1 & 2 juni het toneel van het 10e Nationaal Fietscongres. Een congres dat weer live wordt georganiseerd. Mobycon is partners en beide dagen aanwezig. Mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en te spreken.
Angela van der Kloof werd door The International Mobility Summit gevraagd naar haar kijk op de toekomst van mobiliteit. Deze bijdrage werd opgenomen in de publicatie Global Thought Leaders Predictions for Mobility 2022. Hieronder lees je de Nederlandse vertaling.
Rik van der Graaf met de cameraman van Acquire Publishing tijdens de opnames van de videopitch voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP).
Mobycon gaat samen met Folkersma Routing & Sign, Cyklistforbundet en NIRAS een recreatief fietsroutenetwerk in Denemarken opzetten.