menu
menu

Afstudeerder en/of onderzoeksstagiair Mobiliteitsdonut

Onze mobiliteitswereld verandert. Tot nu toe zijn het denken en veel tools gericht op het faciliteren van groei, terwijl er duidelijk grenzen aan de groei zijn. Daarnaast zijn er niet of nauwelijks tools voor ‘te weinig mobiliteit’ ofwel mobiliteitsarmoede. Mobycon wil hier verandering in brengen door het hanteren van de Mobycon Mobiliteitsdonut, waarbij we mobiliteitsarmoede, mobiliteitsgeluk en bovenmatige mobiliteit aan elkaar relateren. De Mobiliteitsdonut vormt daarmee een mogelijk beleidsinstrument voor overheden als het gaat om het (anders) inrichten van hun investeringen in mobiliteit. De Mobiliteitsdonut is gebaseerd op het denken van de donut economie door Kate Raworth.

Om onze Mobiliteitsdonut meer handen en voeten te geven is Mobycon nu op zoek naar een afstudeerder of onderzoeksstagiair die ons helpt meer inzicht te krijgen in parameters van de mogelijkheden van mobiliteit(sgedrag) waarmee de Mobiliteitsdonut geoperationaliseerd kan worden.

Dit zijn wij
Mobycon wil de wereld minder afhankelijk maken van de auto. Als auto’s een minder dominante plek innemen, ontstaat er meer ruimte voor alternatieve vervoersmiddelen, aangenaam verblijven en natuur. Slim leven en slim reizen, daar zetten we op in. We kijken daarbij goed naar de reis van deur-tot-deur en naar het gedrag en de behoeften van reizigers. Op het moment dat iedereen denkt: ‘de auto wanneer nodig, alternatieven waar mogelijk’, is de missie van Mobycon geslaagd. Mobycon maakt deel uit van de Concordis Groep en heeft vestigingen in Delft, ‘s-Hertogenbosch, Zwolle, Ottawa (Canada) en Durham (USA).

Dit is de job
Je gaat op zoek naar open Geo-data op basis waarvan per gemeente of per regio te bepalen is hoe het gesteld is met mobiliteitsarmoede, mobiliteitsgeluk of bovenmatige mobiliteit. De gevonden gegevens verwerk je zodat je ze in ArcGIS op een duidelijke en aantrekkelijke manier kunt presenteren en hierbij ook aanbevelingen voor vervolgstappen kunt formuleren.

Dit zijn de functie-eisen

Dit is het aanbod
Een afwisselende en uitdagende leerplek binnen een enthousiast, jong en professioneel team waar je aan de slag gaat in een sociale, collegiale en informele werkomgeving!

Reageren
Wanneer je voldoet aan de functie-eisen en je het interessant vindt om bij Mobycon stage te komen lopen, stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar David Wansink: d.wansink@mobycon.nl.