[15-09-2014]

Parkeeronderzoek – grip op een wereld in ontwikkeling

De parkeerwereld is continu in ontwikkeling. Om grip te houden op alle (gewenste) veranderingen is het belangrijk goed en efficiënt onderzoek uit te voeren. Het nieuwe parkeeronderzoek moet gebaseerd zijn op onderbouwde adviezen, ontwikkelingen moeten gemonitord worden en veranderingen geëvalueerd. Bij al deze stappen staan wij voor u klaar!

Of het nu gaat om uitbreiding van gereguleerd parkeergebied of juist afschaffen van betaald parkeren. Geen enkel parkeeronderzoek is gelijk. Op basis van onze jarenlange ervaring leveren wij u maatwerk tegen de voordelen van gestandaardiseerd werk; snel, betrouwbaar en voor een scherpe prijs. 

Digitalisering veldwerk

Om u optimaal van dienst te blijven hebben wij in de afgelopen periode de dataverzameling ‘in het veld’ sterk verbeterd. Registratie op papier is niet meer nodig. Met behulp van GPS, digitale kaarten en een slimme applicatie voeren wij zeer betrouwbaar en snel een parkeeronderzoek uit. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd van het onderzoek en de foutgevoeligheid van de resultaten is sterk afgenomen. Door de GPS weet de veldwerker altijd waar hij is en omdat de resultaten direct gedigitaliseerd worden ontstaan er geen fouten meer door het verkeerd overtypen van geschreven gegevens. Tegelijkertijd kunnen we de resultaten van het veldwerkonderzoek voor u digitaal publiceren. Het grote voordeel hiervan is dat u zelf kunt inzoomen op elk detailniveau, gegevens kunt visualiseren, verschillende lagen aan/uit kunt zetten, diverse achtergronden kunt kiezen et cetera. Het spreekt voor zich dat wij de kaartbeelden ook als pdf-documenten kunnen aanleveren als u dit liever heeft.

Met Mobycon haalt u ervaring in huis

Onze ervaring heeft ervoor gezorgd dat we al voor een heel groot deel van de gemeenten in Nederland parkeeronderzoek hebben uitgevoerd. Voor gemeente Leiden hebben wij bijvoorbeeld afgelopen september de parkeercapaciteit op straat, in een aantal openbare parkeergarages en parkeerterreinen geïnventariseerd, dit betreft ongeveer 46.000 parkeerplaatsen. Vervolgens is de parkeerdruk op verschillende momenten onderzocht (overdag, ’s avonds en in het weekend). Leiden heeft hiermee een volledig en geactualiseerd beeld van de parkeersituatie. 

Daarnaast voeren we sinds begin 2013 meerdere keren per jaar grootschalige parkeeronderzoeken voor gemeente Den Haag uit. Wij meten de parkeerdruk en de betalingsbereidheid in het hele betaald parkeergebied (circa 80.000 parkeerplaatsen). Deze gegevens laten zien wat eventueel probleemgebieden zijn met hoge parkeerdruk. Ook geeft het richting voor handhaving in de betaald parkeergebieden waar (te) weinig betaald wordt voor het parkeren.

Wilt u weten wat Mobycon voor u kan betekenen op het gebied van parkeeronderzoek? Neem dan contact op met Erik Wahle (038) 422 57 80 of Mark Mallens (073) 523 10 65.
 
Voor meer referenties op het gebied van parkeeronderzoek, klik hier. Of kijk op onze pagina onderzoek.


 
Mobycon | Postbus 2873 | 2601 CW Delft | t (015) 214 78 99 | info@mobycon.nl |www.mobycon.nl |